سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قالب وبلاگ

قالب میهن بلاگ

بازی آنلاین

طراحی وب

آپلود سنتر



»» منوی اصلی

»» آرشیو ماهانه

»» لینک دوستان

»» لوگوی دوستان

»» امکانات دیگر

تبلیغات





 

 

جنگ افزار
 
 
جنگنده ی F-1 برای بیشتر طول عمر خود اغلب از جنگ افزارهای ساخت امریکا(یا گاهی انواع ژاپنی جنگ افزارهای های امریکایی) استفاده می کرد;  بجز موشک ضد کشتی بومیASM-1. کارایی این موشک که تاحد زیادی مشابه اگزوسه یا کورموران است ،به یک موتور راکتی سوخت جامد و سیستم هدایت اینرسایی و آشیانه یابی نهایی راداری فعال مجهز است و حدود 50 کیلومتر برد دارد.  F-2 هم  از بسیاری جنگ افزارهای F-1 استفاده می کند، از جمله بمب 340 کیلوگرمی(750 پاوندی)JM117 و بمب های 500 پاوندی،غلاف های شلیک راکت RL-4(چهار راکت 127 میلیمتری)،JLAU-3/A(با نوزده راکت 70 میلیمتری)و RL-7(با هفت راکت 70 میلیمتری)، و بمب خوشه ای CBU-87. همچنین این هواپیما از موشک ASM-1  تایپ 80 برای ایفای نقش اصلی خود(ضد قایق های نفربر) خود استفاده می کند ،همچنین F-2 نوع پیشرفته تر و دوربردتر ASM-1 یعنی ASM-2 تایپ 88 با سیستم هدایت نهایی جستجوگر تصویر ساز فروسرخ و برد حدود 150 کیلومتر استفاده می کند .

به نظر می رسد که موشک ASM-1 از قابلیت پنهانکاری راداری برخوردار است.میتسوبیشی از سال 1983 فعالیت هایی را برای کاهش سطح مقطع راداری این موشک شروع نمود که ظاهرا شامل جایگزینی  بالچه های فلزی آن با نوع پلاستیکی و استفاده از مواد جاذب امواج بود. این تدابیر،کشف موشک را به وسیله ی رادار کشتیها به تاخیر انداخته و زمان در دسترس برای واکنش نشان دادن آنها را کاهش داده است.
جنگنده ی F-2 همچنین از دیگر انواع جنگ افزارهای هوابه زمین ساخت ژاپن استفاده می کند. صنایع میتسوبیشی  نوعی واحد هدایت کننده ی اپتیکی با نام GCS-1 را روی بمب های سقوط آزاد معمولی نصب کرده اند که می توان آنها را در ماموریت های ضد کشتی به کار گرفت . این سر جستجوگر ، که روی تصویر هدف قفل می شود، برخلاف بمبهای هدایت شونده_ ی لیزری متعارفی،امکان تغییر مسیر هواپیمای پرتاب کننده و ترک موقعیت را فراهم آورده است.GCS-1 مدل 1 برای نصب روی دماغه ی بمب 227کیلوگرمی(500 پاوندی)Mk82 و نوع 2 برای نصب روی بمب M117 طراحی شده است.
جنگنده ی هوا به هوا
 
 
میتسوبیشی F-2 به عنوان هواپیمایی که از F-16 برگرفته شده،همراه با بالهای بزرگتر،سیستم کنترل پروازـباـسیم دیجیتالی پیشرفته و یکی از نیرومندترین انواع موتورهای قابل نصب روی F-16، از توانایی بالقوه ی بسیاری به عنوان یک جنگنده ی رزم هوایی برخوردار می باشد. این توانایی با نصب رادار مجهز به آنتن مرکب فعال ،کامپیوترماموریتی که دو سوم کوچکتر و چهار پنجم سبک تر ازF-15J می باشد و دیگر سیستم های الکترونیک پروازی پیشرفته دوچندان  است.با وجود این، از این هواپیما برای انجام ماموریت های هوا به هوا به عنوان نقش اصلی آن استفاده نمیشود؛نقشی که همچنان در انحصار F-15 و نوع بهینه سازی شده ی F-4EJکای،مجهز به رادار APG-66،باقی است .اگرچه F-2 برای نقش ضد کشتی در نظر گرفته شده، ولی توانایی ممتازی نیز برای دفاع از خود،با برخورداربودن از طیف مفیدی از جنگ افزارهای پرتابی،علاوه بر تیربار کارآمد 20 میلیمتری شش لوله ی M61A1 خود،دارد.برای درگیریهای کوتاه برد،F-2 می تواند موشک تایپ 90 (AAM-3)،نوع پیشرفته ی بومی برگرفته ی شده از سایدوایندر،ونیز انواع گوناگون AIM-9سایدوایندر شامل AIM-9E(ساخته شده در داخل با نام AAM-1) و AIM-9L را حمل نماید. جستجوگر تایپ 90 (AAM-3) از زاویه ی «دید»گسترده تری نسبت به AIM-9L برخوردار است،در حالی که سرجنگی آن موثرتر،موتور راکتی آن بهتر و چابکی آن نیز بیشتر است. این موشک را می توان به کمک دندانه ی غیرمعمول روی لبه های حمله سکانهای هدایت جلویی آن از سایدوایندر بازشناخت.
هواپیمای F-2 برخلاف دیگر انواع اختصاصی جنگنده  بمب افکن،از توانایی واقعی شلیک و هدایت موشک به فراتر از میدان دید(BVR) نیز برخوردار است. این توانایی،F-2 را در رده ی برابر با (F/A.18   یک هواپیمای چندمنظوره ی با توانایی اجرای عملیات بدون اسکورت جنگنده ) قرار می دهد   F-2 با موشکهای میان برد آشیانه یاب راداری نیمه فعال AIM-7F/M اسپارو(ساخته شده تحت امتیاز در ژاپن)منطبق شده است ، همچنین،موشک AAM-4 جز این تسلیحات است. این موشک راداری فعال که به AIM-120 امرام امریکایی شبیه است،به وسیله ی میتسوبیشی تکمیل شده است و نخستین نمونه های آن در اکتبر سال 1995 شلیک گشت.
جنگنده ی F-2 برای حمل چنین طیف گسترده ای از جنگ افزار،به 13 جایگاه خارجی(دو جایگاه بیش تر از F-16)مجهز شده ،به طوری که F-2 می تواند تا هشت موشک هوا به هوا(ترکیبی از انواع گرمایاب وراداری)را با خود حمل کند.F-2 همچنین می تواند به مخازن سوخت 2271 یا 1136 لیتری مجهز شود.
 
 
انتقال فناوری
 
 
شباهت خارجی میان F-2 و F-16 روی این حقیقت را می پوشاند که انتقال فن آوری در این برنامه دوطرفه بوده است.بدین ترتیب که در چارچوب آن شرکت های امریکایی نیز به برخی از فن  آوریهای پیشرفته ی توسعه یافته در ژاپن،شامل رادار و فرایند جدید ساخت بال،کامپیوتر ماموریت،سیستم جنگ الکترونیکی یکپارچه،مواد جاذب امواج رادار و سیستم ناوبری اینرسیایی F-2،دست یافتند.

رده برداری
 
 
مرحله ی اولیه ی مهندسی پروژه ی FS-X در ژوئن 1992 تکمیل گردید و مونتاژ نخستین نمونه ی اولیه در اوایل 1994 آغاز شد.از نخستین نمونه ی اولیه FS-X یاXF-2A  در 12 ژانویه ی 1995 پرده برداری شد.این نمونه ،بجز بسیاری از سیستم های داخلی،به طور کامل در ژاپن ساخته شده بود ولی شرکت لاکهید مارتین سهم بیشتری در ساخت انواع تولیدی داردفرون  که عبارتند از بخش عقب بدنه،بخش هایی از بال،فلپ های لبه ی حمله و سیستمهای مدیریت جایگاهها(محموله).
نیروی هوایی دفاعی ژاپن در ابتدا در نظر داشت که 141 فروندF-2 را دریافت نماید،که  برنامه ها موجب شد تا این تعداد به 130 فروند کاهش یابد.از این تعداد 83 فروند از نوع یک نفره ی F-2A و 47 فروند نوع دونفره ی عملیاتی ـ آموزشی F-2B است 
  
نخستین پرواز
 
 
پس از صدور تاییدیه ی تولید،نام پروژه ی FS-X در دسامبر 1995 به F-2 تغییر یافت. نمونه ی اولیه ی XF-2A نخستین پرواز خود را در روز هفتم اکتبر 1995 آغاز نمود و خلبان آزمایشگر آن از مانورپذیری خوب تا سرعت 463 کیلومتر در ساعت و ارتفاع 15000 پایی خبر داد.
دومین F-2 نیز نخستین پرواز خود را در 13 دسامب همان سال به انجام رساند و آن دو تا فوریه ی سال بعد پانزده پرواز آزمایشی را تکمیل نمودند.
ساخت این هواپیما در سال 1996 شروع شد و اولین سری آن در سال 2000 وارد نیروی هوایی ژاپن شد. تا به حال از مجموع 130 فروندی که قرارداد آن بسته شده است 94 فروند آن ساخته و تحویل شده است.
برخی تغییرات F-2 نسبت به F-16 :
 
 
1- 25 % عرض بال پهن تر
2- استفاده از مواد کامپوزیتی برای سبک تر شدن و کاهش دید راداری
3- دماغه بزرگتر و پهن تر که رادار پیشرفته تری را در خود جای داده است
4- دم عمودی بلندتر
5- ورودی هوای بزرگتر
6- شیشه کابین سه تکه
7- قابلیت حمل 4 موشک ضدکشتی یا هوا به هوا بیشتر نسبت به F-16 و همین طور سوخت اضافی تر.
8- تجهیز به چتر سرعت گیر در هنگام فرود

تسلیحات :
 
 
یک توپ 20 میلیمتری به علاوه 8 تن مهمات شامل :
موشک های هوا به هوای سایدوایندر ، اسپرو ، Mitsubishi AAM-3 و Mitsubishi AAM-4
موشک های ضدکشتی ASM-1 و ASM-2
بمب های هوشمند GCS-1
 
جنگنده های مشابه :
 
 
1- Rafael
2- HAL تجاس (ساخت هند)
3- Mig-29
4-  J-10 (ساخت چین)
5- Euro Fighter
 
 
 
مشخصات (F-2A) :
 
 
خدمه: یک نفر (در F-2B دو نفر)
طول: 15.52 متر
فاصله نوک دو بال: 11.31 متر
ارتفاع: 4.69 متر
مساحت بالها: 34.84 متر مربع
وزن خالی: 9.5 تن
وزن با بار: 15 تن
حداکثر وزن در هنگام برخاست: 22.1 تن
پیشرانه: یک موتور F-110 توربوفن ، ساخت جنرال الکتریک
نیروی پیشران: 76 کیلو نیوتن (با پس سوز : 131 کیلو نیوتن)
حداکثر سرعت: 2 ماخ
برد عملیاتی: 834 کیلومتر
سقف پرواز: 18000 متر



کلمات کلیدی :


:: نوشته شده توسط vahid در 92/2/4:: 11:43 عصر و | +

نظرات ( )

.:: ::.


مطالب پیشین

»

همه پستها

»» درباره

»» لوگوی ما
جنگنده میتسوبیشی f2 |2 - جنگنده


»» جستجو
صفحه اصلی | پست الکترونیک | اضافه به علاقه مندی ها | ذخیره صفحه | طراح قالب


Powered By ParsiBlog.com Copyright © 2009 by http://militaryaircraft.parsiblog.com
Design By : wWw.temkade.com